ЈП Електропривреда Србије, огранак ТЕ-КО Костолац, расписала је тендер за консултантске услуге за потребе градње блока Б3 у ТЕ Костолац Б.

Foto: RTV Biser

У тендерској документацији се наводи да изградња система за транспорт угља као и система за транспорт пепела, шљаке и гипса у оквиру изградње новог блока подразумева сложене активности пројектовања, набавке и изградње, контроле и пуштања у рад, као и доказа капацитета, те да је зато потребно да се ангажује консултант у области рударства.

Предмет набавке су, како је наведено у техничкој спецификацији тендера, консултантске услуге у вези са пословањем и управљањем, прегледи и оцене студија, елабората и пројеката, надзор над реализацијом и пуштањем у рад објеката и постројења, контрола квалитета техничких система, уређаја и опреме и пружања консултантских услуга из области рударства и заштите животне средине.

Подсећа се и да је ЕПС са извођачем радова на градњи блока Б3, кинеском компанијом ЦМЕЦ – Цхина Мацхинерy Енгинееринг Цорпоратион уговор, уговор закључио у новембу 2013. године.

Рок за подношење понуда је 15. јун 2021. године.

Извор: екапија