Radio Biser je osnovan 08.maja 1995. godine. i program emituje na frekvenciji 92.60 Mhz

Na konkursu RRA Radio Biser Plus dobija dozvolu za emitovanje programa za lokalno područje Malo Crniće.

Malo Crniće je opština u Braničevskom okrugu u istocnoj Srbiji i obuhvata 19 naselјa ( Alјudovo, Batuša, Boževac, Veliko selo, Vrbnica, Zabrega, Kalište, Kobilјe, Kravlјi Do, Kula, Malo Gradište, Malo Crniće, Salakovac, Smolјinac, Toponica, Crlјenac, Šapine, Šlјivovac).

 

Prostire se u dolini reke Mlave u plodonosnoj ravnici Stig.

Požarevac je udalјen 13 kilometara a Petrovac na Mlavi 25.

Kroz prostorije ovog radija prošla su mnoga poznata imena iz sveta estrade, politike, sporta, filma, pozorišta, kulturnih institucija i dr.

Programska orijentacija zasniva se na proverenim i objektivnim informacijama, sluša se kvalitetna muzika a posebno se poklanja pažnja zabavnim kontakt emisijama kao i kratkim radijskim formama te tako može zadovolјiti zahteve širokog spektra slušalaca. Program obuhvata i posebne emisije posvećene ekologiji, zdravstvu, polјoprivredi, ishrani kao i emisijama za decu.

Radio Biser plus pokušava da očuva moral i etiku, bavi se promovisanjem kulturnih manifestacija i humanitarnih akcija, sarađuje sa nevladinim organizacijama, obrazovnim ustanovama, prati rad institucija od posebne važnosti sto dokazuje i značajan broj priznanja koja je naša kuća dobila.