Požarevačkoj publici se druge večeri Amaterskih glumačkih svečanosti „Milivoje štap i šešir“, na Velikoj sceni CZK Požarevac, predstavio „KRIK“ Teatar iz Kragujevca, komadom Fridriha Direnmata „Poseta stare dame“, u režiji Miroslava Petrovića.

Glumac Kostadin Stojadinov

Glumica Jana Mijailović

 

Glumac Kostadin Stojadinov je dobio nagradu za slikovito prikazani lik za ulogu Alfreda, dok je replika štapa pripala Jani Mijailović za ulogu Predsednice.

 

 

 

Večeras će publika moći da gleda predstavu „Pidžama za šestoro“, po tekstu Marka Kamelotija i u režiji Velimira Mitrovića, u izvođenju jagodinskog Gradskog pozorišta.

Svake večeri smotre, stručni žiri, koji radi u sastavu Dejan Cicmilović – glumac, predsednik žirija, Sonja Mirić-Mladenović, dir.Nacionalne službe za zapošljavanje i Dragiša Živadinović, pesnik dodeliće repliku štapa Milivoja Živanovića, dok će iz kruga celovečernjih dobitnika, nagrađen glumac/glumica dobiće i repliku Milivojevog šešira, čime će biti zaokružena nagrada.

Sve predstave su na programu od 20 sati u Velikoj sali Centra za kulturu Požarevac. Karte po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na biletarnici CZK Požarevac.

 

Promocija monografije

U Centru za kulturu Požarevac sinoć je promovisana monografija Amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“ susreti varoških pozorišta Srbije koja obuhvata period od 2005 – 2019. godine. Knjigu je priredio Dragi Ivić.

Bojan Gačević, Valentino Oljača, Gordan Bojković i Dragi Ivić

 

 

 

 

Na promociji su, osim autora govorili Bojan Gačević, urednik programa CZK Požarevac, Gordan Bojković, istoričar, nekadašnji direktor CZK Požarevac i Valentino Oljača, glumac pozorišta „Milivoje Živanović“, dobitnik Štapa i šešira 2018. godine za ulogu u predstavi „Idemo u lov“, Žorža Fejdoa, u režiji Siniše Stankovića.

 

Autor: RTV „Biser“

Foto: Bojan Nikolić, „RTV Biser“