Пожаревачкој публици се друге вечери Аматерских глумачких свечаности „Миливоје штап и шешир“, на Великој сцени ЦЗК Пожаревац, представио „KРИK“ Театар из Kрагујевца, комадом Фридриха Диренмата „Посета старе даме“, у режији Мирослава Петровића.

Глумац Костадин Стојадинов

Глумица Јана Мијаиловић

 

Глумац Kостадин Стојадинов је добио награду за сликовито приказани лик за улогу Алфреда, док је реплика штапа припала Јани Мијаиловић за улогу Председнице.

 

 

 

Вечерас ће публика моћи да гледа представу „Пиџама за шесторо“, по тексту Марка Камелотија и у режији Велимира Митровића, у извођењу јагодинског Градског позоришта.

Сваке вечери смотре, стручни жири, који ради у саставу Дејан Цицмиловић – глумац, председник жирија, Соња Мирић-Младеновић, дир.Националне службе за запошљавање и Драгиша Живадиновић, песник доделиће реплику штапа Миливоја Живановића, док ће из круга целовечерњих добитника, награђен глумац/глумица добиће и реплику Миливојевог шешира, чиме ће бити заокружена награда.

Све представе су на програму од 20 сати у Великој сали Центра за културу Пожаревац. Карте по цени од 300 динара могу се купити на билетарници ЦЗК Пожаревац.

 

Промоција монографије

У Центру за културу Пожаревац синоћ је промовисана монографија Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“ сусрети варошких позоришта Србије која обухвата период од 2005 – 2019. године. Kњигу је приредио Драги Ивић.

Бојан Гачевић, Валентино Ољача, Гордан Бојковић и Драги Ивић

 

 

 

 

На промоцији су, осим аутора говорили Бојан Гачевић, уредник програма ЦЗК Пожаревац, Гордан Бојковић, историчар, некадашњи директор ЦЗК Пожаревац и Валентино Ољача, глумац позоришта „Миливоје Живановић“, добитник Штапа и шешира 2018. године за улогу у представи „Идемо у лов“, Жоржа Фејдоа, у режији Синише Станковића.

 

Аутор: РТВ „Бисер“

Фото: Бојан Николић, „РТВ Бисер“