Grad Kikinda i Banatski kulturni centar (BKC) raspisali su danas konkurs za objavljivanje prve knjige mladih autora do 35 godina.

pixabay

 

Podjednaku šansu imaju mladi pisci iz cele Srbije, ali i dijaspore, kao i autori koji žive u Kikindi. Pristigli naslovi biraće se u sve tri navedene kategorije.

Epidemija korona virusa prošle godine sprečila je organizatore da objave knjige mladih autora, ali ove godine nisu odustali od takve prakse koja traće već 12 godina. Kako kaže Radovan Vlahović, književnik i direktor BKC-a, do sada je objavljeno dvadesetak knjiga mladih autora, koji su posle nastavili uspešne karijere.

Konkurs je otvoren do 1. juna, a autori mogu da šalju rukopise poezije, proze, eseje, književnu kritiku, naučni, istraživački ili drugi rad. Žiri će odabrati tri rukopisa za obajvljivanje u ediciji “Prva knjiga” Banatskog kulturnog centra.

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. jula, a knjige će biti štampane do kraja oktobra i predstavljene na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga (ukoliko bude održan).

 

Izvor: novosti