Večeras od 21 časova je prvo polufinalno veče Pesme Evrovizije koje se održava u Malmeu. U prvom polufinalnom okršaju, takmičari iz 15 zemalja će se boriti za svoje mesto u finalu. Među njima je i Teja Dora, predstavnica Srbije, koja će izvesti pesmu „Ramonda“ kao druga po redu.

Osim Teje Dore, večeras će se na sceni naći i talenti iz Kipra, Litvanije, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbejdžana, Australije, Portugalije i Luksemburga.

Iako iz Srbije nije moguće glasati za našu predstavnicu, ljubitelji muzike imaju priliku da podrže svoje favorite iz 14 zemalja učesnica, uključujući Hrvatsku, Sloveniju, kao i gledaoce u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Švedskoj.

Ako se nalazite u zemlji koja ne učestvuje na ovom takmičenju, i dalje možete učestvovati u glasanju putem sajta www.esc.vote. Glasanje iz „ostatka sveta“ počelo je nakon druge generalne probe, oko ponoći.

Ne propustite direktni prenos ovog spektakla od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, Radio Beogradu 1 i na multimedijalnoj platformi RTS Planeta.