Etno 2

Na Veliku Gospojinu, 28. avgusta 2023. godine, drugog dana manifetacije „Gospojinsko prelo“ u Klenovniku proteklo je u takmičenju udruženja žena u pripremanju starih i zaboravljenih jela.

 

Nagradu za najukusnije slano jelo dobilo je Udruženje žena Petrijevo, a za ajukusnije slatko jelo Udruženje žena Topolovčanke“ iz Topolovnika. Najlepšu pogaču pripremilo je Udruženje žena Čačak. Najlepši etno štand imalo je Udruženje žena Češljeva bara. Nagradu za najukusniju štrudlu dobilo je Udruženje žena Brzohode, za najukusniju staru tortu Udruženje žena „Prelo“ Lugavčina, za najoriginalniju ideju Udruženje žena Majilovac, za najlepši ćilim Udruženje žena Živica, za najukusniju slanu pitu Udruženje žena Slatki osmeh Jagodina, za najukusniju slatku pitu Udruženje žena Sv.Trifun iz Saraoraca, a za najlepši vez Udruženje žena Batuša.

Sveukupni pobednik na manifestaciji „Gospojinsko prelo“ je Udruženje žena Bare.

Nakon proglašenja najboljih posetioci su uživali u koncertu kulturno-umetničkih društava: KUD Kostolac, KUD Aleksandrovac, KUD GANIP Požarevac, KUD Migda Ćirikovac, KUD Živica, i KUD Mladost Poljana.

Sve prisutne oduševio je i vatromet koji je trajao nekoliko minuta.

Autor/Foto: RTV Biser