Najbolji igrači karlinga Srbije, Rusije i Kazahstana, predstavnici Ruske karling federacije, Karling federacije Kazahstana i Nacionalnog saveza za karling Srbije na čelu sa Markom Stojanovićem, predsednikom NSKS su položili vence na groblju Oslobodiocima Beograda 9.maja na Dan pobede nad fažizmom, kada je i počeo Drugi međunarodni turnir jubileja srpskog karlinga.

Foto: Nacionalni savez za karling Srbije

Na zajedničkom vencu srpske i ruske karling delegacije koje već dve godine intenzivno sarađuju na osnovu Sporazuma o bratstvu, prijateljstvu i saradnji je ćirilicom pisalo: „Večno hvala“ i „Вечная благодарность“.

Pre početka prvog meča na turniru prisutnima se obratio Marko Stojanović rečima da smo zahvalni onima koji su borili i dali živote za našu slobodu jer bez njih, bez slobode ne bismo ni ovaj turnir mogli da organizujemo.
Pre samog početka su potpisani Sporazum o bratstvu i saradnji sa Karling savezom Republike Srpske i Sporazum o prijateljstvu i saradnji sa Karling savezom BIH, a na turniru je učestvovala i ekipa sastavljena od igrač iz Srbije i Srpske pod simboličnim nazivom Srpski tim.