Председник општине Петровац на Млави Душко Нединић је на конференцији за медије говорио о радовима на пешачко-бициклистичком мосту и новим пројектима.

Foto: Opština Petrovac

На почетку конференције Душко Нединић се осврнуо не тренутну епидемиолошку ситуацију уа коју каже да и даље таква да постоји велика опасност од инфицирања коронавирусом и да је додатан опрез неопходан те је стога и даље на снази ванредна ситуација. Бројеви заражених су нешто бољи у последњих недељу дана, али не довољно да се треба опустити.

Добра вест је да  Дом здравља врши вакцинацију становништва и без претходног заказивања, тако стоји позив заинтересованим грађанима да искористе прилику и вакцинишу се.

“ Оно што је сада најактуелније је завршетак радова на пешачком мосту у парку. Имали смо мањих техничких потешкоћа, али очекујемо врло брзо, завршетак радова, највероватније до краја месеца. Мост је већ проходан за пешаке, и лично сматрам да је свако чекање вредело, јер су резултати већ сада свима видљиви и за сваку похвалу. Ја бих заиста желео да када би сви могли знати колико је понекад тешко водити инфраструктурне пројекте. Колико је енергије потребно и снаге, да се пре свега дође до финансијских средстава за тако нешто, а затим и да се сви актери на пројекту ускладе и задовоље. Са једне стране смо ми са нашим прохтевима и роковима, а са друге стране имате извођаче радова, надзоре, министарство које све финансира који такође имају своје ставове. Тако да је некада заиста напорно и фрустритајуће ускладити све, али је свакако најважније да крајњи резултат буде задовољавајући и да доприноси јавном интересу“, каже Председник општине Петровац на Млави.

Истакао је да да су општини Петровац на Млави додељена средства за два пројекта. Из буџетског фонда Министарства за државну управу и локалну самоуправу, одобрено је општини финансирање мобилног противплавног система у вредности од 4.100.000 динара, док ће општина учествовати са 500.000 динара. Други пројекат је у потпуности финансиран из буџетског фонда поменутог министарства у износу од 3.400.000 динара и односи се на санацију градског трга са припадајућом пешачком зоном. Да не би било забуне, не ради се о томе да је пешачка зона која је скоро рађена пропала или нешто слично. У питању је редовно одржавање, које је неопходно радити након неколико година. „С обзиром на то да за нас ово није мала цифра и да су услови конкурса били одговарајући, ишли смо са овим пројектом и на тај начин допринели нашем буџету. Мислим да је за нашу сваки динар који добијемо важан. Ми смо се и до сада борили за сваки конкурс, јер нам је то једини начин да се развијамо, објашњава Нединић.

На конференцији се говорило и о доградњи вртића јер је повећање капацитета за пријем деце и укидање листе чекања приоритет, али да се врло брзо очекује решење за овај проблем.

Оно што ће се градити у општини је и постројење за пречишћавање отпадних вода и санација и рекултивација депоније.

 

Извор: petrovacnamlavi.rs