Vesti

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić je na konferenciji za medije govorio o radovima na pešačko-biciklističkom mostu i novim projektima.

Foto: Opština Petrovac

Na početku konferencije Duško Nedinić se osvrnuo ne trenutnu epidemiološku situaciju ua koju kaže da i dalje takva da postoji velika opasnost od inficiranja koronavirusom i da je dodatan oprez neophodan te je stoga i dalje na snazi vanredna situacija. Brojevi zaraženih su nešto bolji u poslednjih nedelju dana, ali ne dovoljno da se treba opustiti.

Dobra vest je da  Dom zdravlja vrši vakcinaciju stanovništva i bez prethodnog zakazivanja, tako stoji poziv zainteresovanim građanima da iskoriste priliku i vakcinišu se.

” Ono što je sada najaktuelnije je završetak radova na pešačkom mostu u parku. Imali smo manjih tehničkih poteškoća, ali očekujemo vrlo brzo, završetak radova, najverovatnije do kraja meseca. Most je već prohodan za pešake, i lično smatram da je svako čekanje vredelo, jer su rezultati već sada svima vidljivi i za svaku pohvalu. Ja bih zaista želeo da kada bi svi mogli znati koliko je ponekad teško voditi infrastrukturne projekte. Koliko je energije potrebno i snage, da se pre svega dođe do finansijskih sredstava za tako nešto, a zatim i da se svi akteri na projektu usklade i zadovolje. Sa jedne strane smo mi sa našim prohtevima i rokovima, a sa druge strane imate izvođače radova, nadzore, ministarstvo koje sve finansira koji takođe imaju svoje stavove. Tako da je nekada zaista naporno i frustritajuće uskladiti sve, ali je svakako najvažnije da krajnji rezultat bude zadovoljavajući i da doprinosi javnom interesu”, kaže Predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

Istakao je da da su opštini Petrovac na Mlavi dodeljena sredstva za dva projekta. Iz budžetskog fonda Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, odobreno je opštini finansiranje mobilnog protivplavnog sistema u vrednosti od 4.100.000 dinara, dok će opština učestvovati sa 500.000 dinara. Drugi projekat je u potpunosti finansiran iz budžetskog fonda pomenutog ministarstva u iznosu od 3.400.000 dinara i odnosi se na sanaciju gradskog trga sa pripadajućom pešačkom zonom. Da ne bi bilo zabune, ne radi se o tome da je pešačka zona koja je skoro rađena propala ili nešto slično. U pitanju je redovno održavanje, koje je neophodno raditi nakon nekoliko godina. “S obzirom na to da za nas ovo nije mala cifra i da su uslovi konkursa bili odgovarajući, išli smo sa ovim projektom i na taj način doprineli našem budžetu. Mislim da je za našu svaki dinar koji dobijemo važan. Mi smo se i do sada borili za svaki konkurs, jer nam je to jedini način da se razvijamo, objašnjava Nedinić.

Na konferenciji se govorilo i o dogradnji vrtića jer je povećanje kapaciteta za prijem dece i ukidanje liste čekanja prioritet, ali da se vrlo brzo očekuje rešenje za ovaj problem.

Ono što će se graditi u opštini je i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i sanacija i rekultivacija deponije.

 

Izvor: petrovacnamlavi.rs

 

 

Najčitanije objave