Библиотека  „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу, организовала је општинско такмичење рецитатора „Песниче народа мог“, као и све манифестације предвиђене планом и програмом за 2021.годину, упркос томе што су услови за рад отежани због прописаних мера  Кризног штаба ради заштите од вируса COVID -19.

RTV Biser

„…И у овим, не баш срећним временима за читаво човечанство, када је радост детињства по тешким теретом опасности од невидљивог непријатеља званог COVID -19. Васпитно- образовне и Установе културе морају да се боре против малодушности, летаргије и незнања. Од самог почетка, трудимо се да начин рада прилагодимо ситуацији и одржимо га на одговарајућем нивоу. Био би велики губитак за целу општину да ове године нисмо узели учешће у овој традиционалној полувековној манифестацији. Захваљујемо се школама, професорима и поготову ученицима, који су узели учешће и који ће представљати своју школу и нашу Општину на овом такмичењу….“, рекла је Данијела Божичковић Радуловић, директорка библиотеке „Србољуб Митић“.

На међуопштинском такмичењу у Жагубици, општину Мало Црниће ће представљати ученице првог разреда  Жељана Петровић и Хелена Костић из О.Ш.“Милисав Николић“ из Божевца, у категорији нижих разреда. У категорији старије групе, боје „Осам нијанси плаве“ која jе заштитни знак библиотеке „Србољуб Митић“ и Општину Мало Црниће ове године ће достојно бранити: Лана Радојковић ученица 6. разреда, Богдана Миленковић, ученица 7. разреда,  и Милица Миленковић ученица 6. разреда, ученица О.Ш. „Милисав Николић“ из Божевца.

Извор: bsmmc.rs