Biblioteka  „Srboljub Mitić“ u Malom Crniću, organizovala je opštinsko takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“, kao i sve manifestacije predviđene planom i programom za 2021.godinu, uprkos tome što su uslovi za rad otežani zbog propisanih mera  Kriznog štaba radi zaštite od virusa COVID -19.

RTV Biser

„…I u ovim, ne baš srećnim vremenima za čitavo čovečanstvo, kada je radost detinjstva po teškim teretom opasnosti od nevidljivog neprijatelja zvanog COVID -19. Vaspitno- obrazovne i Ustanove kulture moraju da se bore protiv malodušnosti, letargije i neznanja. Od samog početka, trudimo se da način rada prilagodimo situaciji i održimo ga na odgovarajućem nivou. Bio bi veliki gubitak za celu opštinu da ove godine nismo uzeli učešće u ovoj tradicionalnoj poluvekovnoj manifestaciji. Zahvaljujemo se školama, profesorima i pogotovu učenicima, koji su uzeli učešće i koji će predstavljati svoju školu i našu Opštinu na ovom takmičenju….“, rekla je Danijela Božičković Radulović, direktorka biblioteke „Srboljub Mitić“.

Na međuopštinskom takmičenju u Žagubici, opštinu Malo Crniće će predstavljati učenice prvog razreda  Željana Petrović i Helena Kostić iz O.Š.“Milisav Nikolić“ iz Boževca, u kategoriji nižih razreda. U kategoriji starije grupe, boje „Osam nijansi plave“ koja je zaštitni znak biblioteke „Srboljub Mitić“ i Opštinu Malo Crniće ove godine će dostojno braniti: Lana Radojković učenica 6. razreda, Bogdana Milenković, učenica 7. razreda,  i Milica Milenković učenica 6. razreda, učenica O.Š. „Milisav Nikolić“ iz Boževca.

Izvor: bsmmc.rs