Везивање пертли представља једну од првих вештина које би један школарац требало да савлада али у пракси то не полази баш сваком за руком. То одједном постаје ноћна мора, прво за дете онда за родитеље али понекад и за наставнике који покушавају да реше проблем.

Идеја за ово такмичење добијена је на основу једног истраживања код ученика И и ИИ разреда која је показала да преко 80% деце није умело да веже своје пертле па су прибегавали алтернативном решењу, коришћењу обуће са чичком не намеравајући да се ухвате у коштац са проблемом и немајићи жељу да савладају једну од основних животних вештина.

Свесни чињенице да се у друштву (вршњачкој групи) најбрже и најбоље решавају проблеми осмислили су такмичење у брзом везивању пертли за ученике И и ИИ разреда.

За 4 године примене оваквог такмичења у преко 20 основних школа широм Србује у којима раде СЦОУТ РАНГЕР секције, добијени су невероватни подаци. Сва деца су научила да везују пертле. Поучени тим искуством, Тренинг центар „KОЦЕВСKИ“ и Савез извиђача Новог Сада, као идејни творци идеје, намеравају да Министаратву просвете РС предложе реализацију школског такмичења (Шампионата) у брзом везивању пертли како би свака школа била у прилици да својим ученицима пружи прилику да овладају овом вештином и добију свог ШАМПИОНА у БРЗОМ ВЕЗИВАЊУ ПЕРТЛИ.

Пријаве за учеснике Завршног такмичења требају бити послате на обрасцу Пријаве учесника која је саставни део овог елабората и требала би да буде достављена организатору најкасније до 15.06.2020. на mail: treningcentarkocevski@gmail.com Одговоре на сва пиитања и дилеме можете добити код организатора на телефоне 021 6337067, 061 2890030 или 060 6062562 као и на горе поменутти mail.