Поводом Дана општине Кучево, јуче је у Великој сали Центра за културу одржана Свечана седница Скупштине општине Кучево.

Foto: RTV Biser

 

Седници је присуствовао први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете и технолошког развоја Бранка Ружића, градоначелници Пожаревца Саша Павловић и Смедерева Јован Беч, председници општина Петровац Душко Нединић и Жабара Јована Лукић, представници локалних самоуправа Малог Црнић, Деспотовца, Жагубице и братске општине  Врњачка Бања, одборници СО, председници Месних заједница са територије општине Кучево, представници пензионера, , различитих удружења и невладиних организација, као и свештенства које своју дужност обављају на територији општине, директори школа и јавних установа.

Након химне Боже правде уследило је обраћање председника СО Кучево, Бранка М. Кецмана, а потом је приказан филма о свему што је урађено од 17. августа до данас.

Foto: RTV Biser

После филма присутнима се обратио председник општине Кучево др Иван Рајичић, а потом је уручио Плакете најзаслужнијим у протеклом периоду.

Foto: RTV Biser

Награђени су : КУД „Штуле“ Волуја – за допринос у очувању културног наслеђа, Златан Забуковец – за допринос развоју културе, Јелена Гојковић – за изузетне спортске резултате, Дом здравља „Кучево“ – за изузетан допринос у борби против Covid-a 19, Центар за социјални рад за општину Кучево са установом за одрасла и старија лица „Кучево“ – за изузетан допринос у борби против Covid-a 19, Дејан Јовановић – за развој приватног предузетништва, Бобан Ђуровић– за допринос развоју туризма општине Кучево, Игор Секулић, Бојан Кекић, Драган Стевановић и Бранко Ружић – за допринос развоју општине Кучево.

Foto: RTV Biser

У име награђених говорио је министар просвете Бранко Ружић.

Foto: RTV Biser

Обележавање Дана Општине увеличано је културно-уметичким прорамом.

Autor: RTV Biser