Povodom Dana opštine Kučevo, juče je u Velikoj sali Centra za kulturu održana Svečana sednica Skupštine opštine Kučevo.

Foto: RTV Biser

 

Sednici je prisustvovao prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete i tehnološkog razvoja Branka Ružića, gradonačelnici Požarevca Saša Pavlović i Smedereva Jovan Beč, predsednici opština Petrovac Duško Nedinić i Žabara Jovana Lukić, predstavnici lokalnih samouprava Malog Crnić, Despotovca, Žagubice i bratske opštine  Vrnjačka Banja, odbornici SO, predsednici Mesnih zajednica sa teritorije opštine Kučevo, predstavnici penzionera, , različitih udruženja i nevladinih organizacija, kao i sveštenstva koje svoju dužnost obavljaju na teritoriji opštine, direktori škola i javnih ustanova.

Nakon himne Bože pravde usledilo je obraćanje predsednika SO Kučevo, Branka M. Kecmana, a potom je prikazan filma o svemu što je urađeno od 17. avgusta do danas.

Foto: RTV Biser

Posle filma prisutnima se obratio predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajičić, a potom je uručio Plakete najzaslužnijim u proteklom periodu.

Foto: RTV Biser

Nagrađeni su : KUD „Štule“ Voluja – za doprinos u očuvanju kulturnog nasleđa, Zlatan Zabukovec – za doprinos razvoju kulture, Jelena Gojković – za izuzetne sportske rezultate, Dom zdravlja „Kučevo“ – za izuzetan doprinos u borbi protiv Covid-a 19, Centar za socijalni rad za opštinu Kučevo sa ustanovom za odrasla i starija lica „Kučevo“ – za izuzetan doprinos u borbi protiv Covid-a 19, Dejan Jovanović – za razvoj privatnog preduzetništva, Boban Đurović– za doprinos razvoju turizma opštine Kučevo, Igor Sekulić, Bojan Kekić, Dragan Stevanović i Branko Ružić – za doprinos razvoju opštine Kučevo.

Foto: RTV Biser

U ime nagrađenih govorio je ministar prosvete Branko Ružić.

Foto: RTV Biser

Obeležavanje Dana Opštine uveličano je kulturno-umetičkim proramom.

Autor: RTV Biser