Највеће европско студентско првенство, Европске универзитетске игре, одржаће се у Београду од 10. до 25. јула 2020. Србија је још једном добила прилику да се, након Универзијаде 2009. године, докаже као врстан организатор највећег универзитетског спортског такмичења – у чему ће бити потребна велика волонтерска помоћ.

Током Европских универзитетских игара у Београду, 2.300 волонтера имаће прилику да доживи јединствено искуство на овом пројекту. Волонтери чине окосницу сваког великог спортског догађаја, те успех Игара зависи највећим делом од мотивације и вештина волонтера.

Не пропустите ову прилику да учествујете у стварању историје Европских универзитетских игара кроз добровољан рад на овом највећем европском студентском такмичењу.

Зашто би требало да волонтираш на #ЕUG2020?

  1. Учествовање у међународном догађају који окупља око 6000 такмичара са више од 500 европских универзитета из 40 држава ти доноси прилику да оствариш контакт са људима из целог света.
  2. Могућност волонтирања у великом броју сектора и различитим подручјима рада омогућиће ти јединствену прилику стицања знања које ће ти помоћи у каснијем професионалном животу у будућности.
  3. Овај пројекат је одличан начин за упознавање нових пријатеља и стварање контаката са стотинама младих људи, али и искусних професионалаца.
  4. Припрема Европских универзитетских игара пружиће ти могућност да учествујеш и у промотивним активностима и другим тест такмичењима, а све у циљу припреме за Игре.
  5. Одабрани волонтери имаће могућност учествовања на едукацијама и обуци припремљеним посебно за овај пројект.
  6. Волонтерски рад донеће ти нова знања и вештине, као и сертификат који ће обогатити твоју професионалну биографију.

На ЕUG2020 студенти ће се такмичити у чак 21. спорту – списак спортова пронађи на сајту.

Сектори у којима можеш да учествујеш  су: Аташе, Логистика, ИТ, ВИП, Церемоније и Протокол, Прес, Транспорт, Смештај, Информациони центар, Исхрана, Туризам и Промоција, Универзитетско село, Спортски објекти и Акредитациони центар.

Пријава

Први корак да постанеш волонтер је да попуниш образац за пријаву на сајту ЕUG2020. Након попуњавања обрасца, биће ти послата потврду о пријави на е-маил. Након регистрације, путем е-маила организатори ће те обавештавати о новостима везаним уз ЕUG 2020. Затим ће уследити први круг интервјуа и општа презентација, а непосредно пред такмичење и специфичан тренинг.

Шта се очекује од тебе као волонтера?

Очекује се да будеш доступан од 10-25. јула. (Kао и за време специфичног тренинга и у промотивним активностима, ако си распложен да учествујеш у њима.)

Пожељно је да знаш eнглески или неки други страни језик. Али то није пресудан услов.

Ако си из Србије требало би да имаш више од 15 година на почетку волонтирања. Ако си старији од 15 година али млађи од 18 година (у јулу 2020. године), мораћеш да доставиш писану сагласност законског заступника (родитеља). Ако желиш да волонтираш, а из друге државе си, мораш бити пунолетан на почетку волонтирања.

Сви волонтери ће потписати Уговор о волонтирању.

Шта очекује волонтере?

– Током волонтирања биће ти обезбеђена храна и пиће.

– Добићеш акредитацију за цело такмичење.

– Добићеш волонтерску униформу.

– На крају волонтирања добићеш Потврду/Сертификат о учествовању.

– Биће ти организовани разни едукативни, забавни и културни садржаји.

– На крају ангажовања волонтере очекује велика журка за све учеснике.

Више инфомација о волонтирању и Европским универзитетским играма можеш пронаћи на званичном сајту www.eug2020.eu, као и на друштвеним мрежама #eug2020.

Извор/Фото: Послови Инфостуд