Због продужења распуста за основце, рок за пријаву на конкурс „Заштита за све” продужен је до 7. марта 2020. године. Циљ едукативне кампање и конкурса „Заштита за све” је подизање свести деце о одговорном понашању на сунцу и заштити од сунца. Kонкурс је расписан 20. јануара 2020. године, а првобитни рок за предају конкурсног материјала био је 28. фебруар 2020. године.

Организатори конкурса, који се спроводи у оквиру истоимене кампање „Заштита за све” – Еуцерин Србија и Фонд Б92, уз подршку Министарства здравља и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије – позивају учитеље и ђаке свих основних школа на територији Републике Србије да искористе продужење рока, покажу своју креативност и освоје вредне награде.

На конкурсу могу да учествују учитељи првог, другог, трећег и четвртог разреда који прођу онлине едукацију, која је такође продужена и доступна до 7. марта 2020. године на званичној страници кампање www.заститазасве.рс. По завршеној едукацији учитељи ће добити сертификат о стручном усавршавању.

Подсећамо да је конкурсни задатак за учитеље да, на основу знања, материјала за рад са ђацима и формулара које добију кроз онлине едукацију, осмисле креативни час или активност са својим ђацима, као и да едукују своје ђаке и анимирају их да припреме радове на тему „Два лица сунца”.

Од свих пријављених основних школа, учесница конкурса, најбољих двадесет биће награђено УВ индикатором, специјалним мерачем интензитета сунчевог зрачења, који ће бити постављен на видно место на улазу у школу. Најбољих пет учитеља на конкурсу ће бити награђено једнодневним излетом за своје одељење, на коме ће бити организовано такмичење које ће, додатно, најбољем одељењу донети награду за опремање учионице.

Детаљне информације о конкурсу доступне су на сајту www.заститазасве.рс. Попуњене конкурсне формуларе, идеје за креативни час или активност са ђацима и радове ученика на тему „Два лица сунца”, потребно је, према новим конкурсним роковима, послати до 7. марта 2020. године на адресу конкурс@заститазасве.рс.

Вредне награде и едукација о одговорном понашању на сунцу за основце и учитеље!

Izvor: https://www.zastitazasve.rs/zastita-za-sve