U hali 4 Beogradskog sajma, Turistička organizacija Srbije, tokom 42. Međunarodnog sajma turizma, od 20. do 23. februara, organizuje 16. Sajam suvenira pod nazivom „Vidi Srbiju“.

Na 30 izložbenih pultova posetioci imaju priliku da vide i kupe suvenire iz svih regija Srbije. Sajam turizma u Beogradu godišnje poseti 70 hiljada posetilaca, te je stoga dobra prilika da se proizvođači suvenira predstave široj javnosti.

Majstori starih i umetničkih zanata predstaviće proizvode koji su rađeni tradicionalnim tehnikama, ali prilagođeni potrebama današnjice. Predstaviće se i mnogobrojne turističke organizacije koje u svojim aktivnostima imaju i suvenirsku prodaju, a proizvođači suvenira, kao i udruženja koja se bave očuvanjem i negovanjem starih i umetničkih zanata, izložiće proizvode svoga rada, kao što su proizvodi od drveta, vune, ručno rađenog nakita, magneta, liciderskih srca, stakla, odevnih predmeta itd.

Svi izlagači na 16. Sajmu suvenira imaju pred sobom zadatak da promovišu turizam Srbije i to kroz proizvode koji bi trebalo da odražavaju autentičnost podneblja sa koga potiču, kao i da zadovoljavaju standarde kvaliteta i budu napravljeni od materijala karakterističnih za naše podneblje.

Izvor: beogradskisajamturizma.rs

Foto: marketingmreza.rs