У хали 4 Београдског сајма, Туристичка организација Србије, током 42. Међународног сајма туризма, од 20. до 23. фебруара, организује 16. Сајам сувенира под називом „Види Србију“.

На 30 изложбених пултова посетиоци имају прилику да виде и купе сувенире из свих регија Србије. Сајам туризма у Београду годишње посети 70 хиљада посетилаца, те је стога добра прилика да се произвођачи сувенира представе широј јавности.

Мајстори старих и уметничких заната представиће производе који су рађени традиционалним техникама, али прилагођени потребама данашњице. Представиће се и многобројне туристичке организације које у својим активностима имају и сувенирску продају, а произвођачи сувенира, као и удружења која се баве очувањем и неговањем старих и уметничких заната, изложиће производе свога рада, као што су производи од дрвета, вуне, ручно рађеног накита, магнета, лицидерских срца, стакла, одевних предмета итд.

Сви излагачи на 16. Сајму сувенира имају пред собом задатак да промовишу туризам Србије и то кроз производе који би требало да одражавају аутентичност поднебља са кога потичу, као и да задовољавају стандарде квалитета и буду направљени од материјала карактеристичних за наше поднебље.

Извор: beogradskisajamturizma.rs

Фото: marketingmreza.rs