NIS je raspisao konkurs za projekte obrazovnih ustanova u 12 gradova i opština u Srbiji. Novi rok za slanje projekata u okviru ovogodišnjeg konkursa je 10. jul 2020. godine, do 16 časova.

NIS

Obrazovanje je stub razvoja svake zemlje koji počinje od najmlađeg uzrasta. Savremeni tehnički i tehnološki uslovi omogućili su da razvoj obrazovnog procesa bude sve više ujednačen i da svaki učenik ima jednake uslove za sticanje znanja i veština, bez obzira na mesto u kojem živi. Pored unapređenja nastavnog procesa važno je da škola bude mesto u kojem se svi osećaju sigurno. Moderna oprema omogućava da i bezbednosni uslovi u školama budu na visokom nivou.

U saradnji sa resornim ministarstvima Republike Srbije, Kompanija je donela odluku da u 2020. godini sredstva opredeljena za realizaciju projekata u okviru programa „Zajednici zajedno“ usmeri na jednu oblast: obrazovanje – digitalizacija nastavnog procesa i unapređenje bezbednosno-informacionih sistema u obrazovnim ustanovama.

Shodno tome, programski ciklus „Zajednici zajedno 2020“ ima za cilj da realizuje projekte obrazovnih ustanova u 12 gradova i opština u Srbiji u skladu sa zahtevima digitalizacije kao nacionalnim prioritetom i savremenim tendencijama u obrazovanju.

Nastojeći da stekne obuhvatniji uvid u prioritetne potrebe ustanova obrazovanja, kompanija NIS je krajem 2019. i početkom 2020. godine sprovela anketu o stanju i potrebama osnovnih i srednjih škola u 12 gradova i opština obuhvaćenih Programom, u oblasti digitalizacije nastavnog procesa i bezbednosnih sistema.

Anekta je pokazala da je školama, u skladu sa zahtevima nastavnog procesa, potreban veći broj paketa digitalne opreme, kao i kvalitetniji i funkcionalniji bezbednosni sistemi.

U okviru prošlogodišnjeg programa Naftne industrije Srbije „Zajednici zajedno“, zahvaljujući glasovima sugrađana, sredstva za postavljanje tartan gumene podloge na stadionu malih sportova dobio je Sportski centar u Požarevcu. Za ovaj projekat Sportski centar je dobio 4 miliona dinara.

Osim Požarevca, pravo na prijavljivanje imaju sve državne osnovne i srednje škole u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu.

Opšti uslovi za učešće u Programu

Molimo vas da pažljivo pročitate uslove poziva. Ukoliko imate bilo kakvu dilemu u vezi sa uslovima i/ili prijavom možete se obratiti Centru za razvoj liderstva na telefon 060/0212260 ili na mejl adresu zajednicizajedno@nis.eu.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 21. septembra 2020. godine.

Sva neophodna dokumentacija za prijavu u novom ciklusu programa Zajednici Zajedno može se preuzeti OVDE.

RTV „Biser“