Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić primio je danas predškolce PU “Majski cvet“ koji su na 11. Dečjim olimpijskim igrama, održanim u Petrovcu na Mlavi, osvojili prvo mesto.

Foto: velikogradiste.rs

Prijemu su prisustvovali i zamenik predsednika opštine Nedeljko Vasić, direktorka Predškolske ustanove Milena Mitić i vaspitačice predškolaca pobednika.

“Čuo sam i video da ste vi pravi šampioni.“, pozdravio je predškolce predsednik, predloživši im da se fotografija pobedničke ekipe postavi i na gradske bilborde da, kako je rekao, “grad vidi ko su majstori“.

On je mališanima i njihovim vaspitačicama, direktorki i roditeljima čestitao na pobedi podsetivši da je Gradište grad sporta i da će i oni biti budući odbojkaši ili fudbaleri, ali i da, pored uspeha u sportu, moraju da uče i budu dobri đaci.

Tim PU „Majski cvet“ činilo je petoro dečaka i pet devojčica iz grupa „Hajdi“ i „Petar Pan“, a takmičenje se odvijalo u nekoliko disciplina – trčanje sa štafetom, voz, skakanje u džaku, poligon i ribarsko selo. U konkurenciji od devet ekipa iz regiona oni su pokazali borbenost, upornost, spremnost i timski duh i, uz značajnu podršku svoje ustanove i roditelja, stigli do prvog mesta osvojivši zlatni pehar.

Mališani PU Majski cvet već su osvojili zlatni pehar pre tačno 10 godina pa je ovogodišnji uspeh bio iščekivan čitavu deceniju i utoliko vredniji.

Inače, Vrtić ima i novu, moderno opremljenu sportsku salu za trening i vežbu najmlađih i za očekivati je da u grad sporta stigne još zasluženih medalja i pehara.

Izvor: velikogradiste.rs