Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas posetio je Gradski odbor ove stranke u Požarevcu.

Foto: RTV BISER

Đilas je istakao da ta stranka 2. juna ne izlazi na izbore u 73 od 89 opština i gradova, a odborima je dozvoljeno da sami odluče da li izlaze ili ne.

Foto: RTV BISER

„Mislim da smo kao društo, ne samo kao opozicija, propustili veliku šansu da neke stvari u zemlji malo normalizujemo, da prihvatimo neke preporuke ODIHR- a koje bi malo relaksirale situaciju, omogućile ljudima da se slobodnije izjasne na izborima što ovim lokalnim koji su preostali, što ovim beogradskim koji se ponavljaju, a verujem, relativno brzo posle toga i novim parlamentarnim izborima. Na žalost, jedan deo opozicija odlučio je da izađe na ove izbore u Beogradu, i onda je to povuklo čitav niz ovih događanja, uključujući promenu izbornih zakona u toku izborne procedure, što vidite do čega je dovelo – da se predaju liste koje ne ispunjavaju zakonske uslove. To je jako loša situacija. Drugi jun će proći, treći jun će svanuti. Vlast će  pobediti na svim izborima u Srbiji, ja sam u to siguran, u ovim uslovima, ali neće život stati, život će se nastaviti“, rekao je Đilas.
„Mi ćemo nastaviti da se borimo za promene u Srbiji, što kroz izborne uslove, što kroz promene u celoj Srbiji, na način koji verujemo da je bolji od onog što je danas. Dubina političke krize će biti sve veća i veća.
Taj model milijardi i milijardi kredita svake godine, u nekom  trenutku mora da stane. A on kad stane, to će biti jedno jako ružno buđanje za sve nas“, zaključio je Dragan Đilas.