Војници ће бити ангажовани на контроли и обезбеђењу јавних објеката и болница, као и на граничним прелазима. Војска ће бити ангажована и на оним локацијама где се процени да има повећаног кретања људи током одвијања редовних активности на тим местима, као што су аутобуске и железничке станице, аеродроми, поште, саопштило је Министарство одбране.

На основу одлуке о увођењу ванредног стања које је прогласио председник Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба ВС генерал Милан Мојсиловић донели су одлуке и издали наређења из својих надлежности о ангажовању припадника Војске на пружању подршке цивилним властима у спречавању ширења вирусне инфекције Цовид-19.

Припадници ВС биће ангажовани на обезбеђењу и контроли јавних објеката на територији Србије, затим обезбеђењу болница где се врши контрола потенцијално заражених коронавирусом и лечење оболелих, као и на граничним прелазима у циљу пружања помоћи надлежним државним органима на контроли преласка границе.

Војска ће бити ангажована и на оним локацијама где се процени да има повећаног кретања људи током одвијања редовних активности на тим местима, као што су аутобуске и железничке станице, аеродроми, поште и слични објекти.

Приликом извршења свих задатака Војска Србије предузима све мере заштите од вирусне инфекције Ковид-19 у складу са препорукама надлежних служби, напомиње Министарство.

„Војска Србије спремна је за извршење свих задатака које добије у циљу заштите државе и грађана у условима уведеног ванредног стања у Републици Србији“, закључује се у саопштењу.

Извор: РТС