Један од најбољих српских глумаца Небојша Глоговац, преминуо је на данашњи дан 2018. године.

Рођен је 30. августа 1969. године у Требињу, а преминуо је 9. фебруара 2018. године од карцинома плућа у 49. години живота на онкологији у Kлиничком центру Србије у Београду.

Иза себе је оставио сјајну каријеру.

Отац Милован је био свештеник, а мајка Милена кројачица. Kада је имао седам година, са породицом се преселио у Панчево. Након средње школе је уписао психологију на Филозофском факултету у Београду. После две године је одустао и одлучио се за глуму. Завршио је Факултет драмских уметности у класи професора Владимира Јевтовића. 1996. године се оженио Мином, дипломираном сликарком и доцентом на предмету Сликарске технике на Факултету примењених уметности у Београду. Kум им је био Небојшин колега Војин Ћетковић. 1999. године су добили сина Гаврила, а две године касније Милоша. После осамнаест година брака, споразумно су се разишли трудећи се да децу заштите од стреса.

Након првог брака, жени се са Милицом Шћепановић (сада Милица Глоговац). 1. октобра 2016. године Небојша је, по трећи пут, постао отац. Његова супруга, Милица, је родила ћерку Сунчицу. Дипломирала је на Факултету политичких наука у Београду, на одсеку за новинарство и комуникологију.

Медији су крајем јануара 2018. године пренели да је Небојша тешко болестан од карцинома плућа и да је запримљен у Kлинички центар Србије. 9. фебруара 2018. године, током ноћи, изгубио је битку са тешком болешћу.

Остварио је велики број позоришних и филмских улога, а запажене су улоге и у ТВ серијама. Вишеструко је награђиван. Поред осталог, 2015. године, на Глумачким свечаностима „Миливоје Живановић“ у Пожаревцу, награђен је статуетом Миливоја Живановића за улогу у представи „Разбијени крчаг“.

Ово су само неке од улога које је тумачио и награда које је добио.