Danas se očekuje pojačan saobraćaj na svim frekventnim putnim pravcima, posebno ka vikend-nasiljima i omiljenim turističkim destinacijama, kao i na graničnim prelazima, posebno na Horgošu, koji je najfrekventniji, rekao je za Tanjug Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije.

Foto: Pixabay

– U ovom trenutku je pojačan intenzitet saobraćaja na svim auto-putevima. Najfrekventnije je na putu koji vodi ka mađarskim graničnim prelazima. Apelujemo na vozače da na samom graničnom prelazu Horgoš ima radova, zbog čega dolazi do izmene u režimu saobraćaja i usporenog prolaska na graničnom prelazu. Neka koriste alternativne granične prelaze gde će manje čekati i brže prolaziti – rekao je Mitić.

On je naglasio da u ovom trenutku ima magle na putevima koji vode ka višim planinskim predelima – područje Zlatibora, Kopaonika, kao i na području Novog Sada.

– Prema informacijama koje smo dobili od JP „Putevi Srbije” na naplatnim stanicama trenutno nema zadržavanja, prolazi se bez čekanja. Kada je reč o graničnim prelazima sa Mađarskom, najopterećeniji će biti Horgoš, zatim Kelebija i Bački Breg. To su granični prelazi koji rade 24 časa i imaju veću propusnu moć. Na manjim graničnim prelazima, poput Bačkih Vinograda, Đala, Bajmoka koji rade od 7 do 19 časova, propusna moć je malo slabija, pa ukoliko se vozači budu odlučili neka se naoružaju strpljenjem jer će čekanja biti duža od 30 do 60 minuta – rekao je Mitić.

Prema njegovim rečima, pojačan saobraćaj se očekuje i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, gde trenutno nema dužih zadržavanja, od 15 do 30 minuta.

– Slična situacija je i sa Makedonijom, a pojačan saobraćaj očekujemo i ka Hrvatskoj. Na Batrovcima se čeka trenutno do 15 minuta – rekao je Mitić.