Бранко Ружић, потпредседник Социјалистичке партије Србије и министар за државну управу и локалну самоуправу, ненајављено је, за време празника посетио Браничевски округ и одржао састанак са руководством Општинског одбора Социјалистичке партије Србије у Малом Црнићу.

Тема састанка, који је одржан у просторијама Општинског одбора Социјалистичке партије Малом Црнићу, дана 17. фебруара 2020. године, са почетком у 12 часова, је била припрема за предстојеће изборе, али и развој општине Мало Црниће, пројекти који су спремни за реализацију и потребе грађана у овој Општини.

Малоцрнићки социјалисти су апеловали код свог потпредседника, али и министра за локалну самоуправу, да ово Министарство на чијем се челу налази, помогне пројекте од виталног интереса за грађане општине.

Разговарало се о пројектима из области водопривреде, путне привреде, потреба у области предшколског узраста, канализације и др. Ружић је истакао да општина Мало Црниће није довољно развијена, али да има своје развојне шансе потенцијале, које држава препознаје и помаже преко својих министарстава, међу којима се налази и Министарство за државну управу и локалну самоуправу. Ово Министарство управо је расписало јавни позив за доделу средстава за реализацију пројекта из надлежности локалне самоуправе. Чине се напори да се постигне равномернији развој малих средина и подстакне квалитетнији живот грађана.

Социјалисти су са задовољством констатовали да је сусрет високих функционера са грађанима, као овај данашњи, најбољи начин да се уоче виталне потребе, обострано су се сложили да овакве посете охрабрују грађане у малој средини да имају веру у бољу будућност.