Fara Foset je bila američka glumica, najpoznatija po tome što je godine 1976. ulogom privatne detektivke Jill Munroe u TV-seriji Čarlijevi anđeli postala jednom od ikona pop-kulture 1970-ih. Njena frizura je bila kopirana od miliona žena, a njen poster postao najprodavanijim u istoriji. 1980-ih je imala i niz zapaženih uloga u pozorišnim predstavama i TV-filmovima na temu silovanja i porodičnog nasilja.

Foto: Vikipedija

Karijeru je počela krajem 60-ih godina u serijama „I Dream of Jeannie“, „Flying Nun“ i „Partridge Family“. Godine 1973. udala se za glumca Lee Majorsa u čijoj je seriji  Six Million Dollar Man nekoliko puta i gostovala. Kada joj je karijera krenula, producenti Aaron Spelling i Leonard Goldberg angažovali su je u mega hitu „Čarlijevi anđeli“ u kojima je zarađivala tada basnoslovnih 10.000 dolara po epizodi. No, suprugu se nije sviđala njena stalna zaposlenost, pa je njemu za ljubav 1977. godine napustila seriju u koju se ponovo vraća nakon sudske tužbe s producentima. Brak je okončan 1979. godine kada je Fara počela izlaziti s najvećom ljubavi svoga života, Rajanom O’Nilom, s kojim je proživela 17 turbulentnih godina i s kojim ima sina Redmonda.

Fara je otkrila da boluje od raka debeloga creva 2006. godine, a godinu dana nakon toga je održala konferenciju za novinare na kojoj je objavila da se izlečila. No, ubrzo potom rak se vratio te je Fara otišla na alternativni tretman u Nemačkoj koji joj nije mnogo pomogao.

Fara Foset preminula je 25. jula 2009. godine u 62. godini.

Izvor: Vikipedija