Dušan Uzelac sa sajta Kamatica rekao je za RTS da svako kome dospeva rata krajem juna neće morati da je plati, ali svako kome dospeva rata 1. jula i svakog narednog počinje sa otplatom kredita kao ranije. Pauza je trajala tri meseca, sada je sve po starom, pojasnio je Uzelac.

Pixabay

 

Pre skoro tri meseca banke u Srbiji su propise uskladile sa odlukama Narodne banke Srbije o moratorijumu, odnosno mogućnosti zastoja u otplati kredita i lizinga dok traje vanredno stanje u Srbiji. Period moratorijuma polako prolazi.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Dušan Uzelac sa sajta Kamatica rekao je da se više od 95 odsto klijenata odlučilo za moratorijum – bilo je jednostavno da se prijavite za moratorijum, on je proglašen i javljali su se oni koji ne žele da prihvate odlaganje kredita.

„Svako kome dospeva rata krajem juna neće morati da je plati, svako kome dospeva rata 1. jula i svakog narednog počinje sa otplatom kredita kao ranije, imao je pauzu od tri meseca, sada se plaćanje nastavlja“, rekao je Uzelac.

Prema njegovim rečima, građani će dobiti novi otplatni plan, tabelu o ratama i dospeću i biće korigovana za iznos kamate. Tokom moratorijuma je bila pauza, tekla je kamata za to vreme, 90 dana je kucao taksimetar i biće raspoređen iznos na ostatak duga.

Kamatni iznos biće akumuliran za tri meseca.

 

Izvor: kamatica.com