Republički hidrometeorološki zavod je zbog velike količine padavina, od 20 do 40 mm za 24 sata, izdao upozorenje na vremenske nepogode za danas i sutra.

Foto: Pixabay

Tokom današnjeg dana će biti promenljivo oblačno, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom će tokom prepodneva biti lokalnog karaktera, dok će se intenzivirati posle podne najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a uveče i tokom noći u većini krajeva.

Očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa obilnim pljuskovima i gradom. Duvaće slab i umeren severni i severoistočni vetar, a u zoni pljuskova ponegde jak i olujni.

Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, dok će se najviša temperatura kretati između 22 i 29 stepeni.
U sredu pretežno oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Prestanak padavina se posle podne i uveče očekuje na severu, a u toku noći i u zapadnim i centralnim delovima Srbije. Vetar umeren, severni i severozapadni, a u zoni pljuskova ponegde jak i olujni.

Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša od 19 do 24 stepena.

Narandžasti meteo-alarm biće na snazi danas i sutra.

To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, a građani treba da budu obazrivi, svesni rizika i redovno informisani o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, kao i da prate savete nadležnih državnih službi.

Izvor: RTS