Grad Požarevac započeo je raspodelu paketa pomoći koji sadrže hranu i sredstva za higijenu. Lokalna samouprava je za ove namene izdvojila oko 50 miliona dinara, a nabavljeno je po 14.727 paketa, kako prehrambenih, tako i higijenskih, ukupno 29.454 paketa. Najpovoljniji ponuđač je bila firma „Lilić“ iz Požarevca.

Foto: Grad Požarevac

Slaviša Stojković, član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti, socijalnu politiku i zdravstvo rekao je da je pomoć namenjena građanima kojima je to najpotrebnije i da će volonteri narednih dana donositi pomoć na njihove adrese. Pravo na ove pakete imaju penzioneri sa primanjima do 30.000 dinara po spisku PIO fonda,  za lica koja nisu zaposlena, a nalaze se na evidenciji požarevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje zaključno sa 31. martom, invalidi po spisku Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Požarevac, korisnici jednokratne novčane pomoći koji su u poslednje dve godine bili na evidenciji Centra za socijalni rad Požarevac i 500 socijalno ugroženih romskih porodica po spisku udruženja Roma Braničevskog okruga. Vrednost paketa hrane i higijenskih sredstava je ukupno 3.000 dinara po osobi.

Aleksandar Simonović načelnik Gradske uprave je rekao da će za distribuciju paketa biti angažovana vozila lokalnih javnih preduzeća i volontera grada Požarevca.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović rekao je da na spisku ima 358 volontera koji su bili angažovani tokom čitave vanredne situacije i da će oni pomoći u ovom velikom poslu.

Izvor: pozarevac.rs