Zorana Arunović je srpska reprezentativka u streljaštvu. U 2010. godini je postala svetska prvakinja u disciplini vazdušni pištolj na 10 m i primila nagradu „sportistkinja godine“ u Srbiji.

mojacrvenazvezda.net

Zorana Arunović rođena je 22. novembra 1986. godine.

Streljaštvom se bavi od 2001, počevši u klubu Policajac, a zatim je prešla u Crvenu zvezdu.

Na Evropskom prvenstvu 2004. u Đeru zajedno sa ostalim članovima juniorske reprezentacije osvaja srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj, a 2005. u Estoniji osvajaju bronzu. 2006. na Evropskom juniorskom šampionatu u Moskvi osvojila je pojedinačnu i ekipnu zlatnu medalju, kao i ekipnu juniorsku bronzu i pojedinačno zlato u disciplini malokalibarski pištolj na Svetskom prvenstvu u Zagrebu.

Na Mediteranskim igrama 2009. u Peskari je osvojila zlatnu medalju.

Takmičenje koje je proslavlja je Svetsko prvenstvo u Minhenu 2010. godine. Postala je svetska prvakinja u disciplini vazdušni pištolj na 10 m. Takođe, osvaja pojedinačnu i ekipnu srebrnu medalju, zajedno sa sestrom Jelenom i Jasnom Šekarić na 25 m MK pištolj. Ujedno, kao prva sportistkinja iz Srbije izvadila je vizu za Olimpijske igre 2012 u Londonu.

U septembru 2010, na listi Međunarodne streljačke sportske federacije (ISSF) je dospela na prvo mesto u disciplini vazdušni pištolj. Krajem godine od Olimpijskog komiteta Srbije dobija priznanje za najboljeg ženskog sportistu.

Streljački savez Srbije ju je proglasio najboljim ženskim strelcem u Srbiji 2011. godine.

Naredne godine dobija Majsku nagradu Sportskog saveza Srbije i osvaja srebrnu medalju na Univerzijadi u Šendženu.

Učestvovala je na Letnjim olimpijskim igrama 2012. godine. Takmičila se u dve kategorije: vazdušni pištolj 10 metara i MK pištolj 25 metara.

U takmičenju vazdušnim pištoljem uspela je da uđe u finale, u kome je zauzela 7. mesto. U takmičenju MK pištoljem na 25 metara je ušla u finale i zauzela 4. mesto.

Na godišnjoj rang listi Svetske streljačke federacije za 2013. godinu zauzela je prvo mesto vazdušnim, drugo malokalibarskim pištoljem. Na listi Evropske streljačke konfederacije nalazi se na prvom mestu sa oba oružja.

U izboru Svetske streljačke federacije za najboljeg ženskog strelca sveta 2013. godine zauzela je drugo mesto.

Izvor: Vikipedija