Prvog dana prijavljivanja za 100 evra preko sajta Uprave za trezor to je uradilo 2 miliona 350 hiljada građana, rekao je za RTS ministar finansija Siniša Mali. Od sutra, 15. maja prijavljivanje će biti moguće i preko telefona. Sutra počinju i prve isplate za milion penzionera, i one će se obavljati sukcesivno, na svakih pet dana.

Foto: Printscreen https://idp.trezor.gov.rs/

Ministar finanasija Siniša Mali rekao je da se juče 2.350.000 građana prijavilo za ovaj vid pomoći. Navodi da to pokazuje da je ova mera bila opravdana, ali i da su finansije države jake i stabilne, a kriza iza nas.

Prva isplata pomoći od 100 evra počinje u petak 15. maja kada će milionu penzionera biti uplaćena pomoć, a ostalima će novac sukcesivno biti uplaćivan, na svakih pet dana.

Siniša Mali očekuje da će, pošto je rok za prijavljivanje 5. jun, i poslednjoj osobi koja se prijavi novac biti isplaćen nekoliko dana posle isteka tog roka.

Prijavljivanje za novac je moguće online OVDE.

Ako, ipak, izaberete da se prijavite preko kol-centra koji sutra počinje sa radom, javiće vam se automat. Za prijavu će biti potrebno oko jednog minuta. Potrebno je da se prema uputstvima automata na tastaturi telefona ukucaju JMBG, broj lične karte, a govornom porukom birate banku.

Broj telefona za prijavljivanje biće otvoren sutra.

Izvor: N1