Do isteka roka za nastavnike i stručne saradnike osnovnih i srednjih škola da se prijave na konkurs za izbor najboljih primera nastave na daljinu ostalo je samo još šest dana. Za nešto više od mesec dana, na sajt www.jpd.rs pristiglo je čak 336 prijava iz svih krajeva Srbije, pa su organizatori konkursa uz podršku kompanija „Komtrejd“, „Telegrup“, „Eurobank“ i „Laguna“ obezbedili dodatni fond nagrada za 12 najboljih po izboru publike i stručnog žirija, saopštio je Naled.

Foto: www.jpd.rs

Kako se navodi, prijave na konkurs pod sloganom „Magija je u rukama nastavnika“ mogu se dostaviti do 31. maja do ponoći, dok glasanje publike traje do 7. juna 2020, kako bi svi zainteresovani roditelji, đaci i šira javnost uspeli da pogledaju sve pristigle primere.

Za samo deset dana, više od 25.000 ljudi podržalo je svoje favorite sa gotovo 80.000 glasova na sajtu www.jpd.rs.

Glasanje je osmišljeno tako da sa jednog naloga može da se raspodeli deset glasova i to najviše tri glasa po prijavi. Nagrada za primer nastave na daljinu koji osvoji najviše glasova publike je pametni telefon najnovije generacije.

Na osnovu ocene stručnog žirija, dodeliće se još šest specijalnih nagrada i pet glavnih.

Za najbolju upotrebnu digitalnih alata i za najbolju interakciju sa đacima predviđen je po laptop, a nagrade će biti dodeljene u dve kategorije – za osnovnu i srednju školu. Specijalna nagrada za najbolju projektnu nastavu je pametni telefon, a najbolji primer TV nastave dobiće televizor sa kamerom.

Nagrade za prvo mesto na konkursu i najbolje ocenjen primer nastave na daljinu su studijsko putovanje u Estoniju i Finsku i laptop, dok će škola iz koje nastavnik dolazi dobiti televizor sa kamerom.

Drugoplasirani će osvojiti laptop i „pametni“ telefon, a za treće, četvrto i peto mesto nagrada je po laptop. Najbolje ocenjeni nastavnici dobiće i vaučere za e-knjige, dok će svi istaknuti primeri biti uvršteni u jedinstvenu onlajn bazu najboljih primera nastave na daljinu u Srbiji.

Javni poziv za konkurs raspisali su Naled i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Konekting“, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republičkim sekretarijatom za javne politike i Radio-televizijom Srbije, u okviru projekta Javno-privatnog dijaloga za razvoj, koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Izvor: RTS, jpd.rs