Las Vegas je svoje ime dobio po zelenim livadama koje su se na tom mestu nalazile zbog prisutnosti vode iz podzemnih arterskih bunara. Ta voda je omogućila nastanak grada u pustinji.

Foto: Pixabay

Las Vegas se nalazi u pustinjskoj obalsti Mohave u američkoj saveznoj državi Nevada. Omiljena je svetska destinacija zabave i grad koji je i podignut za zabavu.

Osnovan je 1905. godine kada je američka mafija u pustinji Mohava, na potpuno neadekvatnom prostoru za koji niko nije vereovao da je moguć za život, otvorila prvi turistički kompleks „Mirage“ sa čuvenim Kazinom koji i danas radi.

Ovo je jedan od retkih gradova na svetu koji gotovo u potpunosti žive od turizma i kocke. Tokom boravka u ovom čudesnom gradu kocke, sjaja, bogatstva i sreće, moguće je venčati se na svakom koraku u brojnim matičarskim uredima koji na zabavan i jedinstven način mogu organizovati venčanje.

U Las Vegasu obavezno treba videti: glavnu gradsku aveniju Las Vegas Strip, čuvene kockarnice: „Zlatni orah“, „4 kraljice“, „Plaza“, „Mirage“, „Golden Gate“, „Frimont“, itd, hotele poput „MGM“- najveći hotel na svetu i dr. U okolini treba posetiti idiličnu pustinju Mahave.