Festival dramskih amatera sela Srbije počinje večeras i trajaće do 22. oktobra. Na ovogodišnjem festivalu učestvuje osam predstava, a svečano otvaranje pripalo je glumcu Borisu Pingoviću, prvaku drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kako je ranije za naš portal rekao v.d. direktor Centra za kulturu Malo Crniće Nikola Tomić, na daleko poznati FEDRAS će ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije biti organizovan u nešto izmenjenoj formi. U odnosu na prethodne godine kada je publika mogla svake večeri da gleda po dve predstave, od kojih je jedna bila u takmičarskom, a druga u revijalnom programu, ove godine su na programu samo takmičarske. Tokom osam dana nastupiće amaterska pozorišta iz Starog Sela, Surduka, Nove Pazove, Žitišta, Aleksinca, Despotovca, Ćuprije i Grabovca.

Žiri u sastavu Cisana Murusidze Čolović, rediteljka, Vlada Ris, profesor književnosti iz Novog Sada i Slobodan Boba Stepić, dramski umetnik iz Požarevca ocenjivaće predstave.

Na otvaranju festivala nastupiće domaćini OAP „Branislav Nušić“ sa predstavom „Prosidba – Velika je muka moja“, po tekstu i režiji Slobodan Ćustića.

Na zatvaranju festivala publika će moći da gleda Draganu Dabović i Andreja Šepetkovski u predstavi „Koštanin tvist“.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, biće ograničen broj mesta u sali, pa će posetioci moći da zauzmu svako drugo mesto, uz obavezno nošenje maski.

Ulaz je besplatan, a karte za svaku predstavu se mogu preuzeti svakog dana od 7 do 15 časova u Uslužnom centru u Malom Crniću.

Autor: RTV Biser