Ivana Mihić je srpska glumica, producentkinja i spisateljica. Kćerka je scenariste Gordana Mihića i glumice Vere Čukić.

sinemanija.com

Ivana Mihić je rođema u Beogradu 13. januara 1970. godine. Kao mala bavila se ritmičkom gimnastikom. Ritmičku gimnastiku je zamenila baletom i muzikom. Završila je nižu baletsku školu „Lujo Davičo“ i nižu muzičku školu „Vatroslav Lisinski“, odsek klavir. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića i profesora Branislava Žage Mićunovića, koju je prve dve godine vodio profesor Vladimir Jevtović.

Filmsku karijeru započela je kao devetogodišnjakinja, ulogom u filmu Srećna porodica, a nastavila kao trinaetogodišnjakinja, ulogom u filmu Varljivo leto ’68. Pozorišnu karijeru započela je glavnim ulogama u predstavama „Neki to vole vruće“ i „Sirano od Beržeraka“. Snimila je za PGP RTS CD i kasetu sa muzikom iz predstave „Trinidad“, i gostovala kao izvođač na CD-u Tine Milivojević „Uspavanke za bebe i malu decu“. 1996. godine, Ivana je osnovala svoju filmsku producentsku kuću „HORIZONT“, a kao producent i izvršni producent potpisuje sledeće filmove: Kupi mi Eliota, Mehanizam, Ona voli Zvezdu, Siroti mali hrčki 2010, kao i TV seriju Kuća sreće.

Sa filmovima producentske kuće „HORIZONT“ učestvovala je u preko pedeset internacionalnim filmskim festivalima. Za produkciju svojih filmova više puta je nagrađivana domaćim i stranim priznanjima.

Dobitnik je nagrade za NAJBOLJU GLUMICU na Međunarodnom filmskom festivalu u Aleksandriji (Egipat) za ulogu Snežane u filmu Mehanizam. Za istu ulogu je nagrađena OSKAROM POPULARNOSTI 2000. godine, kao najpopularnija glumica po izboru publike. Bila je član žirija Međunarodnog filmskog festivala u Leću, Italija. Predsednik je Skupštine Asocijacije filmskih producenata Srbije. Angažovana je u nizu humanitarnih akcija pod nazivom Izvor svetlosti.

Živi i radi u Beogradu.