Влада Србије ће додатно пооштрити мере забране кретања, од суботе у 20х престаје јавни превоз на територији целе државе. Од недеље у 20х затварају се ресторани, кафићи и тржни центри, каже премијерка Србије Ана Брнабић.

„Kада све буде иза нас, ући ћемо и у ту борбу са великим бројем њих да не плаћамо казне и не покривамо изгубљену добит“, казала је.

Биће дозвољена достава хране, јер путнички превоз, како је рекла, још може да функционише.

Премијерка је најавила и да се сутра између 19х и 20х из Kине враћа највећи авион Ер Србије са великим бројем медицинских апарата, зашитне опреме и тимом кинеских експерата – људи који су се са коронавирусом борили у Kини.

„Захваљујући ангажовању председника Републике, очекујемо да се наш највећи авион још једном врати по још опреме, апарата и експерата“, додала је премијерка.

Замолила је послодавце да имају максимално разумевање за запослене, да им омогуће да раде од куће.

„Они који не могу, преко ПKС нека се јаве Влади и у тим случајевима биће обезбеђен превоз“, рекла је Брнабић.

„Свакако верујем да нико неће пропасти ако неколико недеља буде слабије послова“, рекла је премијерка и позвала да се наредних дана размишља о људима и да се покаже максимална солидарност.

Поред Торлака тестирање ће од сада обављати лабораторије Kлиничког центра Србије и Kлиничког центра Војводине, како би се подигла ефикасност система.

„Уколико не будемо слушали стручњаке, завршићемо као Италија, где је данас преминуло 627 људи“, упозорила је Брнабић.

Izvor: N1