Da bi vam mobilni uređaj dugo radio kako treba, trebalo bi da pazite na nekoliko stvari. Zato su poznavaoci tehnologije otkrili pet trikova koji će vam pomoći da uređaj radi kao da je nov.

Foto: Pixabay

Resetujte telefon 3 puta nedeljno
Da bi telefon radio brzo, nije ga dovoljno ponovno pokrenuti samo jednom nedeljno. Dok koristimo uređaj i preuzimamo nove aplikacije, RAM se puni, a da biste dobili nešto slobodnog prostora i da bi uređaj radio brže, potrebno ga je restartovati barem tri puta nedeljno, prenosi portal N1.
Aplikacije ažurirajte samo putem Wi-Fi mreže
Aplikacije je potrebno redovno ažurirati, ali to ne biste trebali činiti kada je uređaj povezan na mobilnu mrežu. Neke aplikacije su prilično velike i mogu vam vrlo brzo potrošiti mobilni paket interneta. To se može negativno odraziti i na performanse telefona.
Prema tome, pripazite da je mobilni spojen na Wi-Fi mrežu kada aploudujete aplikacije.
Uključite štednju podataka u Chrome-u
Prema dostupnim podacima, većina korisnika najviše koristi Google Chrome kao primarni pretraživač. Ako ste među njima, trebali biste uključiti opciju za štednju podataka.
Naime, ta postavka troši više resursa sa stranice koje gledamo za 30%, a za videozapise 50%. Tako ćete potrošiti manje podataka, a brže ćete pretraživati. Ovu opciju možete uključiti u opcijama pretraživača.
Nemojte mnogo aploudovati
Možda vam to nije logično, ali ako vaš mobitel nije nov, nove verzije i nadogradnje mogu ga zapravo usporiti. Uz to, ako vam je memorija gotovo puna, česta ažuriranja i nadogradnje će usporiti uređaj.
Ne izlažite uređaj ekstremnim temperaturama
Ako je uređaj izložen ekstremno vioskim ili niskim temperaturama, baterija će vam se prebrzo potrošiti. Prema tome, pripazite da vam uređaj ne bude izložen izravno sunčevoj svjetlosti, a nemojte ga ostavljati i na izrazito niskim temperaturama.