Извор/Фото: Завод за проучавање културног развитка

Завод за проучавање културног развитка позива све појединце, посебно децу, млађе и старије, као и организације и установе, да знањем и креативношћу допринесу стварању савремених дигиталних садржаја „Временске линије културе Републике Србије и Срба ван матице“ и тако учествују у заједничком подухвату од значаја за културу и углед наше земље.

Најбољи предлози биће препознати, преведени на стране језике и награђени. Заинтересовани за Временску линију треба да осмисле и пошаљу садржаје који представљају и илуструју личности, догађаје и објекте од значаја за културу Србије и српског народа, без обзира на то да ли су одреднице о њима већ представљене на Временској линији.

Садржаји могу бити из области стваралаштва или културног наслеђа, од књижевности и сликарства до музике, филма и стрипа и од наших манастира и старих заната до фестивала и културних манифестација.

Прилози треба да се шаљу у форми краћих или дужих текстова, слика, фотографија, илустрација, музике, филмова и других аудиовизуелних материјала, који су самостално креирани или су већ јавно доступни на интернету, али још увек нису повезани са садржајима Временске линије.

Предлози или питања могу да се шаљу електронском поштом на dusan@zaprokul.org.rs до осмог маја 2020. године.