Večeras od 20 sati, na Jutjub kanalu Centra za kulturu Požarevac, biće emitovan snimak predstave „Karolina Nojber“, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Fuada Tabučića i u izvođenju pozorišta „Castellum“ iz Kostolca.

Predstava je prošle godine pobrala velike simpatije publike i pozorišnih kritičara. Premijerno je izvedena 1. juna 2019. godine u Kostolcu, i do sada je odigrana 14 puta.

Osim nekoliko izvođenja u Kostolcu, glumci su nastupali i revijalno u nekoliko gradova u Srbiji, kao i takmičarski na međunarodnom  festivalu “Takovske cveti” u Gornjem Milanovcu, zatim na „Fedras-u“, na festivalu “Martinovi dani” u Bogatiću i na „Fapor-u“ u Leskovcu. Na svakom od ovih festivala, predstava je prošla veoma zapaženo i osvojila brojne nagrade, kako za predstavu u celini, tako i za pojedinačna glumačka ostvarenja. Na “Takovskim cvetima” predstava dobila nagradu stručnog žirija za najbolju predstavu, nagradu publike za najbolju predstavu, kao i nagrade za najbolju glumicu i najboljeg glumca festivala.

Na Fedras-u drugu nagradu za predstavu u celini, za najboljeg glumca festivala, kao i Laureat za najbolje glumačko ostvarenje festivala. Na “Martinovim danima” nagradu za najbolju glumicu i najboljeg mladog glumca festivala i na „Fapor-u“, nagradu za najbolju glumicu festivala.

Na ovogodišnjem festivalu „Milivojev štap i šešir“ u Požarevcu, Nataša Rokvić je dobila repliku Milivojevog štapa za najbolju glumicu večeri, za ulogu Karoline Nojber, a Valentino Oljača nagradu za slikovito prikazan lik za ulogu Johana Nojbera.

Zakazana su bila  i nova gostovanja za februar i mart ove godine, ali su otkazana zbog epidemije korona virusa.

Delo „Кarolina Nojber“ je napisao Nebojša Romčević i opisuje život nemačke reformatorke pozorišta s početka 18. veka.

U predstavi igraju Nataša Rokvić, Valentino Oljača, Zoran Živković, Nina Stanković, Dejan Milošević, Jelena Milošević, Nemanja Pavlovski, Marija Vajner i Dragan Antić. Za dizajn muzike zadužen je Marko Bošković, dok je dizajn svetla poveren Mladenu Despotović.

Autor: RTV „Biser“