Noseći sa ponosom i dostojanstvom ime generala Veličkovica, rođenog u Crljencu što je često isticao tokom života, njegovi meštani i lokalna samouprava odužuju mu se svakog 1. juna sećajući se njegovog lika i dela.

Foto: RTV Biser

Rodnu kuću generala Veličkovića i njegovu porodicu posetile su brojne vojne i boračke delegacije kao i predstavnici lokalne samouprave. Nakon toga na groblju u Crljencu odali su poštu i položili vence.

Tom prilikom, prisutnima se obratio predsednik Opstine Malo Crniće Mališa Antonijević koji je podsetio na lik i delo generala Veličkovića.

„Častan je poziv biti vojnik, oni posebni, odabrani, postaju piloti. Takav je bio general Ljubiša Veličković“, rekao je Antonijević.

Svakog 1. juna već tradicionalno u Crljencu se održava Memorijalni fudbalski turnir posvećen generalu Ljubiši Veličkoviću, koji je tokom NATO agresije, položio svoj život na braniku otadžbine. Zbog trenutne epidemiološke situacije, ove godine snage na sportskom terenu u Crljencu odmerile su samo dve ekipe – ekipa FK “Stig” iz Crljenca i ekipa koju su činili predstavnici opštine Malo Crniće u kojem je pobednički pehar uzela ekipa FK „Stig“ Crljenac.

Utakmica je započela minutom ćutanja.

Autor: RTV „Biser“