У поноћ, 4. јуна, почеће са радом контакт центар преко којег ће вакцинисани грађани моћи да се телефоном пријаве за новчану подршку државе од 3.000 динара. Број телефона контакт-центра је 0800/100-302 и тај позив је бесплатан.

Ilustracija/Pixabay

Грађани ће у контакт-центру чути аутоматски снимљен глас, који ће их водити кроз цео процес пријаве, саопштило је Министарство финансија.

Према Уредби о подстицајним мерама за имунизацију и спречавање и сузбијање заразне болести ковид-19, за помоћ се могу пријави сви држављани Републике Србије старији од 16 година, који су на територији Републике Србије, закључно са 31. мајем, примили макар једну дозу вакцине, чију је безбедност, ефикасност и квалитет потврдила Агенција за лекове и медицинска средства Србије и издала дозволу за употребу лека.

Такође, могу да се пријаве и они грађани који су исказали интересовање за имунизацију преко портала е-Управа закључно са 31. мајем 2021. године и најмање једну дозу те вакцине примили закључно са 7. јуном 2021. године.

Електронска пријава на сајту pmi.trezor.gov.rs почела је 1. јуна, и до сада се за ову меру економске подршке државе вакцинисаним грађанима, пријавило 980.000 људи.

Корисници пензије не треба да се пријављују за ову врсту новчане подршке, док за лица у Заводу за извршење кривичних санкција пријаву подноси Управа за извршење кривичних санкција.

Корисници социјалне помоћи се пријављују за 3.000 динара за вакцинисане грађане.

Исплате ће бити реализоване по завршетку пријаве која траје до 15. јуна, а новац ће прво бити уплаћен пензионерима.

Извор: РТС