Овогодишњи Сајам туризма одржаће се од 20. до 23. фебруара у халама Београдског сајма,  под слоганом „Пут под ноге“.

Представиће се најзначајније туристичке агенције, савези и организације, хотели, туристички центри, ваздухопловне компаније, међународни тур-оператори, који ће промовисати најновије трендове у међународној туристичкој индустрији, нове концепте и могућности за путовања, као и перспективе у развоју туристичког бизниса.

Туристичка организација Града Пожаревца ће и ове године представити своју понуду, у Хали 4 Београдског сајма. Презентација је заказана за петак, 21. фебруар од 12 сати.

Истог дана, презентацију туристичке понуде имаће и општина Велико Градиште. На презентацији, која почиње у 11 часова, говориће се о постигнутим резултатима и акцијама које је наша општина покренула у циљу јачања туристичке понуде као и о инвестицијама и примерима добре праксе. Посетиоци ће имати прилику да се упознају са богатом туристичком понудом општине Велико Градиште а овом приликом биће најављени фестивали и јубилеји. Главна тема презентације биће Рамска тврђава која својом архитектуром и локацијом подсећа на илустрације из најлепших бајки. Посетиоци тврђаве обилазе ову средњовековну лепотицу са љубазним домаћином, шетају до оближњих видиковца, плове Дунавом туристичким бродићем а искуство које доживе у Раму памте целог живота. Магична прича о Бајазиту II, грофу Лопрештију али и о легендарном преласку Трајана преко понтонског моста само су неке од прича које крије Рам.

Као модеран европски комерцијални сајам, догађај наставља да расте и доприноси развоју и промоцији туризма на аутентичан и креативан начин. Уз висок организациони ниво, Сајам туризма привукао је још већи број излагача, пословних посетилаца, а верна публика тек се очекује у четири спектакуларна сајамска дана.

Ове године на Сајму туризма ће учествовати више од 700 директних излагача и суизлагача из 40 земаља, а заједно на све четири манифестације учествује више од 900 излагача.

Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Египат, а Њ.Е. Амр Алгувејли, амбасадор Египта у Србији, оценио је да су односи две земље у последњих неколико година све јачи и у области политике, привреде и туризма.

По први пут ове године на сајму представити Шри Ланка, Словачка и Кенија.

За све који са нестрпљењем очекују лето 2020. године, Сајам туризма је јединствено место које подстиче на нова путовања, открива нове дестинације које се тек промовишу у Србији, где посетиоци могу да се упознају са свеобухватном и премијерном понудом популарних одмаралишта и хотела, и на лицу места остваре попуст, упореде цене и одлуче се за свој идеалан одмор.

Попусти на Сајму туризма крећу се од 5 до 50 посто, у зависности од агенције и дестинације, а из богате сајамске понуде посетиоци ће бити у прилици да изаберу путовања према својим афинитетима: примамљиве first minute понуде за одмор у летњој сезони, аранжмане за текућу зимску ски сезону, одмор и опоравак у бањама и на планинама, породична путовања, путовања за младе – омладински туризам, спа викенде, далеке, егзотичне дестинације, крстарења, цитy бреак понуду, конгресна дешавања…

Традиционално, истовремено са Сајмом туризма одвијаће се још три реномиране сајамске манифестације које расту сваке године по обиму и броју учесника: 11. Међународни сајам вина BeoWine, 16. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме ХОРЕЦА-ОПРЕМА и 16. Сајам сувенира “Види Србију“.

Посетиоци Сајма туризма, вина, угоститељства и сувенира, поред ексклузивних сајамских погодности, одабира дестинација за путовање и одмор уживаће свим чулима у укусима и мирисима гастрономске понуде, специјалитета овог поднебља, али и дегустацији најбољих вина, ракија, пића, као и сувенира из свих крајева Србије.

Радно време манифестације: четвртак, 20., петак 21. и субота 22. фебруар од 10 до 19х и недеља, 23. фебруар од 10 до 18х.

Улазнице: Цена појединачне улазнице је 400 динара, а за групне посете 300 динара. Цена породичне улазнице (родитеље са децом старости до 16 година) 800 динара.

Паркинг: 200 динара по сату.

 

Извор: Београдски сајам, РТВ „Бисер“

Фото: Приватна архива