Pošta Srbije je omiljeni domaći brend po mišljenju potrošača i dobitnik prestižnog domaćeg priznanja – Moj izbor za 2020. godinu. Na osnovu rezultata istraživanja, koje je sprovelo Udruženje Moja Srbija, Pošta Srbije je osvojila najviše glasova potrošača u kategoriji Transport, na osnovu čega je postala dobitnik ovog prestižnog priznanja.

Foto: Pošta Srbije

„Ove godine Pošta Srbije obeležava 180 godina postojanja, što nas obavezuje da  konstantno unapređujemo kvalitet usluga uz istovremeno podizanje standarda najrazvijenije nacionalne distributivne mreže, koja omogućava najširu dostupnost i garantuje kvalitet po pristupačnim cenama i pod jednakim uslovima za sve korisnike. Stoga nas raduje da su korisnici prepoznali i nagradili naše napore”, istakla je Mira Petrović, v. d. direktora.

Akcija Moj izbor, u kojoj se dodeljuju istoimena priznanja najboljim domaćim proizvodima i brendovima, isključivo na osnovu glasova potrošača, ove godine je organizovana po deseti put, a Pošta Srbije ovo prestižno priznanje dobija treći put zaredom.

Ovo je drugo priznanje koje je Pošta Srbije dobila od početka godine, budući da je prošlog meseca odlikovana Zlatnim sertifikatom, najvišim standardom za kvalitet usluga u međunarodnom poštanskom saobraćaju, od strane Svetskog poštanskog saveza.

Pošta će u svoju flotu po prvi put uvrstiti i električne automobile, sa ciljem da ukaže na značaj ekoloških rešenja i da svojim primerom pozove i druge aktere u privredi i društvu, kako bi zajedno uticali na smanjenje zagađenja.

Profesionalnim upravljanjem Pošta Srbije je u 2019. godini ostvarila poslovni dobitak u iznosu od 2,2 milijarde dinara (ukupni prihodi bili su 25,9 milijardi dinara) i pružila čak 420,4 miliona usluga, navodi se u saopštenju.

Takođe, 8. juna Pošta Srbije pustiće novu uslugu – Postexpress BOX. Radi se o ambalaži za ekspres pošiljke u čiju cenu je uračunat trošak usluge.

„Javni poštanski saobraćaj u Srbiji zvanično je otpočeo otvaranjem prve pošte u Beogradu – 7. juna 1840. godine. Punih 180 godina, Pošta je stub komunikacija u društvu i simbol povezanosti među ljudima. Pošta je oduvek bila pokretač i nosilac tehnološkog napretka. Uvela je u upotrebu telegraf, telefon, učestvovala u emitovanju prvog radio programa, kasnije postaje prvi provajder interneta i kablovske TV, prva osniva telo za izdavanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i osniva prvi ekspres kurirski servis u Srbiji, a u regionu je prva započela proces automatizacije prerade pošiljaka i digitalizacije velikog dela procesa“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Pošta Srbije