Извор: Бета/Фото: Pixabay

Јавно предузеће Пошта Србије и Институт за ратарство и повртарство у Новом Саду постигли су договор о бесплатној испоруци семена тог института за пролећну сетву, саопштио кабинет министра задуженог за регионални развој Милана Kркобабића.

Институт за ратарство и повртарство данас тим поводом отвара наменску телефонску линију.

Све количине семена кукуруза, сунцокрета и крмног биља које домаћини, пољопривредници, задруге и задругари наруче новосадском институту, Пошта Србије ће у оптималном року достављати на назначену адресу, а ту услугу неће наплаћивати, док траје ванредно стање и епидемија вируса корона.

„То је део настојања да сеоском становништву, које грађанима Србије обезбеђује основне животне намирнице и сировине за њихову производњу, олакшамо изузетно важан сезонски посао – пролећну сетву“, рекао је Kркобабић.

Министар је истакао да је Пошта Србије, „као друштвено одговорно предузеће, препознала значај те иницијативе у овим тешким моментима за нашу земљу и решила да без накнаде обезбеди домаћинима Србије, семе неопходно за сетву, дајући тако свој активни допринос решавању актуелних проблема у пољопривреди“.