Извор,фото: Н1

Osnovci i srednjoškolci Srbije, koji već četvrtu nedelju pohađaju nastavu na daljinu preko programa Radio televizije Srbije, redovni su na časovima, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

RTS je za potrebe nastave na daljinu omogućio praćenje obrazovnih sadržaja putem televizije i interneta, a ukupan broj pregleda svih časova na platformi RTS Planeta već uveliko prelazi pola miliona, navode iz te kuće.

„Javni medijski servis Srbije ustupio je svoja dva televizijska kanala, a putem interneta, omogućen je pristup svim obrazovnim sadržajima na naslovnoj stranici sajta RTS, kao i na interaktivnoj platformi ‘RTS Planeta’ gde su dostupni i nastavni sadržaji i za dualno obrazovanje“, naveli su.

Od uvođenja nastave na daljinu, zabeležena je izuzetna posećenost nastavnih sadržaja, ističu oni, kako putem interneta (sajt RTS i platforma RTS Planeta), tako i televizijskih kanala RTS3 i RTS2.

„Očekivano, najviše interesovanja za praćenje nastave putem televizije pokazuju osnovci kao i njihovi roditelji. Na Drugom programu, te emisije redovno prati skoro 170.000 građana, odnosno svaki sedmi pripadnik populacije osnovaca u Srbiji“, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, slično je i sa nastavom koja se emituje na Trećem programu RTS, koju prati preko 130.000 gledalaca, najviše školske dece i roditelja.

Najgledaniji predmet u martu bila je matematika za drugi razred osnovne škole.

Među 25 najgledanijih nastavnih jedinica su one za prvi i drugi razred srpskog jezika, matematike i engleskog jezika.