Danas kreće prijava za vakcinu preko eUprave, a građani će moći da iskažu želju da se vakcinišu i da odaberu opciju kojom vakcinom žele da se vakcinušu.

Pixabay

Premijerka Ana Brnabić rekla je da danas počinje prijava na sistem preko portala eUprava, gde će svi građani moći da iskažu želju da se vakcinišu, a od četvrtka ta prijava će biti moguća i telefonom.
Ona je naglasila da će građani moći da odaberu opciju vakcinacije bilo kojom vakcinom ili da odaberu određenu vakcinui dodala da ne postoji bojazan da će postojati građani koji će želeti da se vakcinišu a da neće biti vakcina za njih.
Očekuje se dolazak 18.525 Fajzerovih vakcina. Kina je odobrila izvoz Sinofarmove vakcine za Srbiju, a očekuje se još dodatnih 500.000 doza Sputnjik vakcine.
„Do kraja januara bi trebalo da imamo dva miliona vakcina u Srbiji, u februaru 1,3 do 1,5 miliona vakcina i verujem da ćemo do kraja maja, juna moći da završimo vakcinaciju, i da ćemo biti među prvim zemljama u Evropi koje su taj zadatak obavile“, zaključila je premijerka.