Januarski ispitni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu održaće se uz poštovanje protivepidemijskih mera. Na pojedinim fakultetima, kao što je Mašinski fakultet, polaganje ispita počinje već od danas.

Pixabay

Svaki fakultet, u zavisnisti od svog kalendara nastave, organizuje ispite. Nedelju dana posle mašinaca, znanje će proveravati i studenti Bilološkog i Elektrotehničkog fakulteta. Njima ispitni rokovi počinju 18. januara.

Prilikom izvođenja jednog ispita, zbog ravnopravnosti održavamo ga u jednom terminu da bi svi imali iste zadatke. Ali onda podelimo ljude na manje grupe u više sala – kaže prof. Milo Tomašević, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Ponekad se, kaže, ispitivanje održava ne samo u zgradi fakulteta, nego i u učionicama Građevinskog i Arhitektonskog, kada su veći ispiti.

Sadašnja epidemijska situacija govori da bi januarski ispitni rok mogao da se izvede klasično, uz poštovanje svih epidemisjkih mera, kaže prorektor za nastavu Petar Bulat. Po Zakonu o visokom obrazovanju, ispiti se polažu na samom fakultetu. U Srbiji se školuje 250.000 akademaca.

Izvor: pink.rs