Novi v. d. direktora preduzeća Elektroprivreda Srbije (EPS) Miroslav Tomašević izjavio je juče da poskupljenja električne energije „trenutno nema u planovima“, kao i da ne očekuje da će je biti.

Foto: RTV Biser

– Mi ćemo da baziramo našu strategiju na proizvodnji. Koliko košta energija u inostranstvu kada je uvozimo, toliko košta i kada je izvozimo. Tako možemo da napravimo taj balans, a ne građanima da povećamo cenu – rekao je Tomašević u emisiji „Hit Tvit“ na televiziji Pink.

Ocenio je da bi to bilo neodgovorno zbog trenutne krize i dodao da „nije upitno da li će biti dovoljno električne energije“.

Na pitanje da li to što je Rusija zauzela nuklearne elektrane u Ukrajini može imati neke posledice po Srbiju, Tomašević je rekao da „neće imati nikakvog uticaja“.

– Mi imamo naše resurse, to što uvozimo u ovom trenutku električnu energiju, to je što čuvamo naš resor da je imamo dovoljno dok ne izađemo iz ove zime – kazao je Tomašević.

Naglasio je da je snabevanje potrošača električne energije apsolutno sigurno „po ceni koja je već definisana“ i dodao da je „sigurno da je neće menjati u narednom periodu“.