Извор: Влада Србије, Н1

 

На јучерашњој седници Владе Републике Србије донете се најновије одлуке у вези са спречавањем ширења вируса ЦОВИД-19. Према новим одлукама, затварају се козметички салони, фитнес клубови, теретане, али и коцкарнице и кладионице. Поред тога, одлучено је да заставе на свим јавним институцијама од 1. априла буду спушене на пола копља.

Kако је саопштено из Владе, забрањује се у потпуности рад свих објеката и делатности које подразумевају близак физички контакт, као што су фризерски и козметички салони, фитнес клубови, теретане.

Донета је одлука о затварању свих кладионица, коцкарница и аутомат клубова и они од 1. априла своју делатност могу обављати искључиво електронским путем.

“С обзиром на специфичне потребе које тренутна ситуација намеће, одлучено је за одређена занимања кућна самоизолација важи 14 дана, уместо 28. Ово се односи на здравствене раднике, затворске чуваре, као и припаднике Министарства унутрашњих послова и војске. Битно је нагласити да се овом одлуком не нарушава здравље припадника ових професија, већ се превентивно продужење кућне самоизолације на њих неће односити. Своје радне задатке обављаће уз потпуну заштитну опрему и њихово здравствено стање ће се редовно пратити”, стоји у саопштењу Владе Србије.

Влада је одлучила да заставе на свим јавним институцијама од 1. априла па до даљег буду спуштене на пола копља.