Извор: ртс/Фото: Pixabay

Први пут, после Другог светског рата отказан је Вимблдон. То су на данашњем састанку одлучили организатори овог највећег тениског турнира.

Са великим жаљењем су Главни одбор „Ол Ингланд клаба“ и Одбор за менаџмент првенства данас су донели одлуку да се првенство 2020. поништи због забринутости за јавно здравље које су повезане са епидемијом коронавируса. Уместо тога, 134. првенство биће одржано од 28. јуна до 11. јула 2021. године.
Најважније су нам биле здравље и сигурност свих који се окупе да би се Вимблдон догодио – јавности у Великој Британији и посетилаца из целог света, наших играча, гостију, чланова, особља, волонтера, партнера, извођача и локални становници – као и наша шира одговорност за напоре друштва да се овај глобални изазов суочи са нашим начином живота.

Од појаве епидемије коронавируса у јануару, пратили смо смернице владе Велике Британије и власти за јавно здравље у вези са овогодишњим турниром.

Након анализе владиних ограничења констатовано је да турнир не може да почне 29. јуна, или касније током лета ове године.

Ова разматрања су посебно повезана са забринутошћу које су изазвала масовна окупљања и напори за медицинске и хитне службе, као и ограничења кретања и путовања у Великој Британији и широм света.
С вероватноћом да ће владине мере бити настављене још много месеци, сматрамо да морамо одговорно да делујемо како бисмо заштитили велики број људи потребних да се организује овако велик догађај.

Након низа детаљних расправа о свему горе наведеном, мишљење управног одбора је да је отказивање првенства најбоља одлука у интересу јавног здравља и да је могуће пружити сигурност тако што ће сада донети ову одлуку, а не у неколико недеља, важно је за све који су укључени у тенис.

Сви који су купили улазнице могу да добију новац назад, или да их одмах замене за 2021. годину.