Lady

Izvor: AP, N1, Foto: YouTube printscreen

Лејди Гага и организација „Глобал Ситизен“ (Глобал Цитизен) сакупили су 35 милиона долара за борбу против коронавируса и организоваће специјалну ТВ емисију у којој ће учествовати између осталих Пол Макартни, Стиви Вондер и Били Ајлиш.

Лејди Гага је рекла данас да је новац сакупљен за седам дана и да ће бити упућен у Светску здравствену организацију (СЗО), преноси АП.

Светска здравствена организација и Глобал ситизен ће организовати виртуелни телевизијски догађај „Оне Wорлд: Тогетхер Ат Хоме“ (Један свет: Заједно код куће) чији циљ је да се ода признање здравственим радницима за помоћ при пандемији коронавируса.

Емисија ће 18. априла у 20 часова по времену на источној обали САД бити истовремено на телевизијама АБЦ, НБЦ, ЦБС, иХеартМедиа и Белл Медиа.

Домаћини ТВ специјала биће амерички ТВ водитељи Стивен Kолбер, Џими Фалон и Џими Kимел.

„Треба да испричамо приче и прославимо заједницу која је у првим редовима – здравствене раднике“ рекла је Лејди Гага преко видео-везе током данашње конференције за новинаре СЗО када је најављен догађај, преносе амерички медији.

„Желимо да укажемо на озбиљност овог историјског културног покрета без преседана и желимо да славимо и охрабримо моћ људског духа“, рекла је Лејди Гага новинарима.

Она је рекла да овај специјални телевизијски догађај није намењен сакупљању средстава.

„Склоните своје новчанике и завалите се и уживајте у представи коју сви заслужујете“, рекла је она, додајући да одвојено планира да сакупи још средстава за борбу против пандемије.

Током вишесатног телевизијскпог спектакла који ће преносити стриминг Јутјуба, Епла, Фејсбука, Инстаграма, Твитера и других платформи, наступиће и Елтон Џон, Дејвид Бекам, Џон Леџенд, Еди Ведер, Kери Вашингтон, Kрис Мартин из Kолдплеја, Лизо, Џеј Балвин, Андреа Бочели и Малума.

Идрис Елба и његова супруга Сабрина Елба, обоје тестирани позитивни на коронавирус, такође ће учествовати у специјалу.

Током емисије биће поменути они који су погођени вирусом и биће одата почаст здравственом особљу у првим редовима борбе против вируса.

Светска здравствена организација навела је да је Лејди Гага заслужна за окупљање музичких звезда за овај телевизијски догађај.