Predstavom „Totovi“, Akademskog pozorišta SКC Кragujevac, po tekstu Ištvana Erkenja i u režiji Kostadina Stojadinova, počele su XVII Amaterske glumačke svečanosti “Milivojev štap i šešir”, susreti varoških pozorišta Srbije, u organizaciji Centra za kulturu Požarevac, koje se ove godine održavaju onlajn.

Žiri XVII Amaterskih glumačkih svečanosti, koji radi u sastavu Vesna Stanković, glumica, Vera Zarić Mitrović, direktorka Narodne biblioteke Požarevac i Ljiljana Dabić, direktorka Galerije „Milena Pavlović Barili“, doneo je odluku da za Slikovito prikazani lik nagradi Juliju Vučković, za ulogu Agike Tot. Glumica večeri i prvi dobitnik štapa je Milica Đorđević za ulogu gospođice Gizi Geze.

Druge večeri, od 20 časova, na kanalu CZK Požarevac, biće emitovan snimak predstave „Luda lova“, Novosadskog amaterskog pozorišta „Šmiranti“, po tekstu Reja Кunija i u režiji Boška Petrovog.

Svake večeri festivala dodeljuju se dve nagrade – za slikovito predstavljanje lika i glavnu nagradu – repliku Milivojevog štapa. Iz kruga celovečernjih dobitnika, najboljem glumcu/glumici biće dodeljena i replika Milivojevog šešira, čime će biti kompletirana nagrada.

Imajući u vidu da se ove godine festival održava u online formatu, o nagrađenim glumcima večeri, javnost će biti informisana narednog jutra na FB stranici Centra za kulturu Požarevac.

Autor: RTV Biser, Foto: CZK Požarevac