Vesti

Петровац на Млави: Подршка програму добровољног давања крви

Петровац на Млави: Подршка програму добровољног давања крви

Због великог броја оболелих, онлајн наставе у средњим школама и мера које сузбијају потребу кретања грађана, резерве крви су на ниском нивоу. Министарство здравља, Црвени крст Србије, Стална конференција градова и општина и Општина Петровац на Млави упућују апел за подршку програму добровољног давања крви.

petrovacnamlavi.rs

Крв и крвне компоненте потребне су свакодневно онколошким, хематолошким и пацијентима са хитним стањима. Овлашћене трансфузијске установе  и Црвени крст спроводе акције добровољног давања крви које су предуслов  да систем здравствене заштите функционише,  сходно Закону о трансфузијској медицини РС   и Закону о Црвеном крсту РС .   Акције добровољног давања крви спроводе овлашћене трансфузијске установе и Црвени крст поштујући све епидемиолошке мере превенције заразе. Апелујемо и на послодавце да омогуће својим запосленима да дају крв јер је реч о општем јавном интересу. Актуелне критеријуме за добровољно давање крви које укључују вакцинацију и друге важне информације можете пронаћи на вебсајту Црвеног крста Србије www.redcross.org.rs и на вебсајтовима овлашћених трансфузијских установа.

Овом приликом обавештавамо грађане да ће се у среду 21.04.2021. године од 09-14 часова организовати добровољно давање крви у центру Петровца на Млави, у трансфузиомобилу Црвеног крста.

Позивамо Вас да дате крв и спасите нечији живот!

Извор: petrovacnamlavi.rs

logo radio televizije biser iz pozarevca 85

Контакт

Naziv medija RTV BISER PORTAL

Registarski broj IN000891

Telefon: 012/428 002

069/28-000-63 marketing

067 744 98 78 Internet

redakcija@rtvbiser.rs
redakcija@biserradio.rs
radiotelevizijabiser@gmail.com

Stig centar reklama Biser

СМС музичке жеље из Србије

Ukucajte B zatim jedno prazno mesto, pa muzičku želјu, pozdrav ili komentar. Poruku pošalјite na broj 3333. Važi za sve mobilne mreže u Srbiji. Cena sms poruke 150 dinara.+ pdv

RADIO BISER PLUS 92.6 MHz  

Kursna lista