Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je država našla način da izdvoji direktna novčana sredstva za privredu i zaposlene i da je obezbeđeno po 310 evra za više od milion zaposlenih.

RTS

Navodeći da će u naredna dva meseca biti isplaćeno još 60 odsto minimalne zarade zaposlenima, a za jedan mesec će biti odloženi i porezi i doprinosi na zarade, Mali je rekao da će prva uplata u ruke zaposlenih stići do 10. avgusta, dok druga uplata sledi u septembru.

„To je oko 18.000 dinara po zaposlenom za jedan mesec, odnosno oko 155 evra“, naveo je Mali, a prenelo Ministarstvo finansija.

On je podsetio da je dosadašnji paket podrške bio vredan 5,1 milijardu evra, a da će dodatna izdvajanja državu koštati još oko 66 milijardi dinara.

Кako je dodao, ponosan je što je Srbija jedna od retkih zemalja u svetu koja može da se pohvali ovolikom podrškom za privredu.

„Retko koja zemlja u svetu, čak i one koje su mnogo bogatije od nas, može da se pohvali ovolikom podrškom i udelom u BDP-u od čak 12,2 procenata. Takođe, retko koja zemlja u svetu može da se pohvali da na taj način, direktnim davanjima, podržava svoju privredu u periodu od skoro pola godine“, naveo je Mali.

Autor: N1